11AprPetit traité de l'aspergeMartin Fache Pierre-Brice Lebrun
Nombre de pages : 176 Format : 14 x 22 cm ISBN : 978-2-36402-219-5 Paraitra le 04/11/25 Dispo en souscription 12.00 € 19.50 €
Petit traité de la soupeMarie-France Bertaud
Nombre de pages : 128 Format : 14 x 22 cm ISBN : 978-2-36402-216-4 16.50 €
Petit traité du raisinPatricia Rolland
Nombre de pages : 160 Format : 14 x 22 cm ISBN : 978-2-36402-213-3 18.00 €
Grand traité des cucurbitacéesMireille Gayet
Cu-cur-bi-ta-cées, mot complexe qui fait rire les enfants, bien souvent assimilé trop simplement à… courges, potirons, citrouille, quand il n’est pas limité aux seuls premiers éléments de cette trilogie. Pourtant, la famille des (...)
Nombre de pages : 212 Format : 19 x 27 cm ISBN : 978-2-36402-210-2 35.00 €
Petit traité du cognacFrançoise Barbin-Lécrevisse
Nombre de pages : 128 Format : 14 x 22 cm ISBN : 978-2-36402-207-2 16.50 €
Cookies, how I love you... passionatelyWhether they are meant for the finest gourmets or big eaters who scarf them down whole, cookie recipes come in an infinite variety to match tastes, humours, cultures and cooking styles in vogue. It would therefore be rather presumptuous to (...)
Nombre de pages : 64 Format : 14 x 22 cm cm ISBN : 978-2-911328-18-3 10.00 €
Riz, je vous aime...Olivier Gaudant Aude Mairey
Le riz est, avec le blé, la céréale la plus consommée au monde depuis l'aube de la civilisation. Il est bien sûr la base de l'alimentation en Asie du Sud-Est et dans une partie de l'Inde, mais il est aussi très utilisé dans le reste (...)
Nombre de pages : 72 Format : 14 x 22 cm ISBN : 978-2-911328-49-7 10.00 €
Mushrooms, how I love you...Béatrice Vigot-LagandréTo be published on October 5th
Eaten and appreciated since antiquity, mushrooms are highly regarded in our gastronomic heritage. Whether cultivated or forest-grown mushrooms are associated with odours and flavours of the woods and walks in the (...)
Nombre de pages : 72 Format : 14 x 22 cm ISBN : 978-2-911328-27-5 10.00 €
Little blue fish, I love you...Mireille GayetWhy devote a cook book exclusively to little fish?
Because they are easy to find in the marketplace, from the North
Sea to the Mediterranean, not too expensive, of course they are
tasty, doubly so for their savor but also because their omega-3 (...)
Nombre de pages : 72 ISBN : 978-2-911328-69-5 10.00 €
Fish, oh how I love you Olivier Gaudant, Mireille Gayet Aude MaireyHake, haddock, ling, rocklings, what exactly are these filleted fish? Is the fish called Pollack in Brittany, the same as the one we find in Provence? The fish merchants vast array of salt water, fresh water, wild and farmed fish (...)
Nombre de pages : 72 Format : 14x22 cm ISBN : 978-2-911328-10-7 10.00 €
Légumes des terroirsFrançois Besancenot Daniel Vuillon
Nombre de pages : 264 Format : 16 x 23 cm ISBN : 978-2-36402-204-1 19.50 €
Fenouils, je vous aime...Béatrice Vigot-Lagandré
Originaire et légume du Bassin méditerranéen par excellence, le fenouil apporte un véritable rayon de soleil sur nos tables. Vous hésitez encore à le cuisiner ? Ce livre est pour vous !
Apprécié dès l'Antiquité, léger, vitaminé, bourré (...)
Nombre de pages : 72 ISBN : 978-2-36402-037-5 10.00 €
Apple and pears, how I love you...Béatrice Vigot-LagandréYou have all tasted baked apples and chocolate-covered pears, but have you ever tried slipping slivers of pear into a potato gratin or served a fish filet with fried apple quarters?
From first course to dessert, classical recipes turn salads (...)
Nombre de pages : 72 Format : 14 x 22 cm cm ISBN : 978-2-911328-17-6 10.00 €
Mussels, how I love you... even without friesMireille GayetThere are two ways of eating mussels: the "bistro" way, which entitles you to eat with your fingers, or the more formal and refined way, where the shells are removed beforehand. Both have their charm, which is what this book is all about. (...)
Nombre de pages : 72 Format : 14 x 22 cm ISBN : 978-2-911328-15-2 10.00 €
Grand traité des mielsIsabelle Avisse
Nombre de pages : 344 Format : 19 x 27 cm ISBN : 978-2-36402-111-2 34.50 €
Leeks, onions, how I love you Béatrice Vigot-LagandréTo be published on October 11th
Coming from the liliaceous family, onions and leeks are close cousins. They originated in Asia and were already eaten by both the Romans and the Greeks. Besides, Emperor Nero was nicknamed "leek eater" because (...)
Nombre de pages : 72 Format : 14 x 22 cm ISBN : 978-2-911328-22-0 10.00 €
How to eat 5 Fruits and vegetables every dayBéatrice Vigot-LagandréEveryone knows this recommendation, and sees it pop up all over.
But how does one carry it out on a daily basis? Do fruit juice and
tomato sauce count as a portion? And besides, why should we eat 5
fruits and vegetables per day? What are the (...)
Nombre de pages : 96 Format : 17 x 24 cm cm ISBN : 978-2-911328-56-5 10.00 €
Little treatise on MeatballsPierre-Brice LebrunWith this Little Treatise on Meatballs, Pierre-Brice Lebrun brilliantly remedies the lack of meatball cookbooks: here is a book of history and of stories.
Remarkably documented, it combines gastronomical riches and humor. In all, there are no (...)
Nombre de pages : 128 Format : 14 x 22 cm cm ISBN : 978-2-911328-45-9 17.00 €
Little treatise on whole wheat flourMartine Agrech
Flour has undeniably played a major role in the history of humanity, through its most common use: bread, the very symbol of man's food. But from where did the first wheat seeds come? How did we know to grind them up? And how did we end up (...)
Nombre de pages : 112 Format : 14 x 22 cm cm ISBN : 978-2-911328-38-1 14.50 €
Fenouil, je vous aime...Béatrice Vigot-Lagandré
Nombre de pages : 72 ISBN : 978-2-36402-031-3 10.00 €
Agrumes, je vous aimes...Béatrice Vigot-Lagandré
Nombre de pages : 72 ISBN : 978-2-36402-032-0 10.00 €
Little treatise on saucesOlivier GaudantExpressions that refer to sauces are so numerous that they
attest to just how important these are in the culinary art. Giving
dishes their final note, sauces are indeed the quintessence, but
their history cannot be summed up by a list of (...)
Nombre de pages : 112 ISBN : 978-2-911328-59-6 17.00 €
Recettes Allergies sévèresNelly Sabot-Patracone
Nombre de pages : 128 ISBN : 978-2-36402-013-9 12.90 €
Little treatise on the omeletteBéatrice Vigot-LagandréTruly, a complete survey of the omelette
The Editions Sureau presents its new collection of cook books. The little treatises, which mean to have readers rediscover a food in all its forms: a dash of history, a few famous quotes, a smidgen (...)
Nombre de pages : 80 Format : 14 x 22cm cm ISBN : 978-2-911328-47-3 10.00 €
Salads, I Love You Béatrice Vigot-LagandréOak-leaf lettuce, escarole, rocket, garden lettuce or lamb's
lettuce – without forgetting iceberg – salads go all out to attract
us! Popular from time immemorial, they grow staggered
throughout the seasons and can therefore be served all year (...)
Nombre de pages : 72 ISBN : 978-2-911328-63-3 10.00 €
Petit traité du poivre Sylvie Jobbin-Le Moal
Nombre de pages : 160 Format : 14 x 22 cm ISBN : 978-2-36402-160-0 14.90 €
Grand traité des fleurs comestiblesMireille Gayet
Nombre de pages : 304 Format : 19 x 27 cm ISBN : 978-2-36402-147-1 34.50 €
L'art de couper le fromageMarco Parenti
Nombre de pages : 80 Format : 14 x 22 cm ISBN : 978-2-36402-124-2 12.00 €
Petit traité de la confitureMireille Gayet
Nombre de pages : 128 Format : 14 x 22 cm ISBN : 978-2-36402-152-5 14.50 €
Courgettes, I love you... in 83 waysBéatrice Vigot-LagandréDoes the courgette really deserve its reputation of being dull and uninteresting? Courgettes, I love you passionately gives proof to the contrary! From appetizers to dessert, Beatrice Vigot-Lagandre serves us more than 80 recipes, proving (...)
Nombre de pages : 72 Format : 14/22 cm ISBN : 978-2-911328-51-0 12.00 €
Petit traité du camembertPierre-Brice Lebrun
Nombre de pages : 112 Format : 14 x 22 cm ISBN : 978-2-36402-139-6 14.50 €
Traité des céréalesMireille Gayet
Nombre de pages : 344 Format : 19 x 27 cm ISBN : 978-2-36402-135-8 34.50 €
recettes pour intolérants au glutenFlorence Bourquard
Nombre de pages : 80 Format : 15 x 22 cm ISBN : 978-2-36402-129-7 10.00 €
Petit traité du canardBruno Bertheuil
Nombre de pages : 96 Format : 14 x 22 cm ISBN : 978-2-36402-197-6 12.00 €
Petit traité de la pizzaValérie Gaudant Olivier Gaudant
Nombre de pages : 160 Format : 14 x 22 cm ISBN : 978-2-36402-191-4 18.00 €
Petit traité de la morueBruno Bertheuil
Difficile de savoir qui furent les premiers à transformer le cabillaud. Sans doute les Vikings, qui allaient le pêcher dans la mer du Nord. Il y a plus d’un millénaire, ils faisaient déjà sécher le cabillaud au soleil et au vent du Nord (...)
Nombre de pages : 128 Format : 14 x 22 cm ISBN : 978-2-36402-201-0 15.00 €
Little Treatise on Olive OilMartine AgrechThe olive tree made its appearance in the Marseilles area about
600 years B.C., only to quickly become the symbol of an entire
civilization.
How has the olive tree evolved from its implantation in the
Mediterranean countries to today?
What are (...)
Nombre de pages : 112 ISBN : 978-2-911328-67-1 17.00 €
Petit traité du pois chichePierre-Brice Lebrun
Nombre de pages : 160 ISBN : 978-2-911328-66-4 19.50 €
Petit traité du pois chichePierre-Brice Lebrun
Il vient de loin et il va au petit matin quitter ce monde.
Il le sait : il ne lui reste qu'une nuit avant d'être ensaché.
Il va la consacrer à raconter aux jeunes générations (de pois chiches) le périple accompli par leurs ancêtres, (...)
Nombre de pages : 360 ISBN : 978-2-36402-015-3 25.00 €
Cooking and the art of living in ProvenceGabriel-Henri BlancHere is a lover of savours, but also a very meticulous researcher, and defender of threatened traditions. Since 1946, Gabriel-Henri Blanc has been at work in the Provencal library archives. This year, he is presenting a very elegant opus, (...)
Nombre de pages : 368 Format : 25 x 34 cm ISBN : 978-2-911328-09-1 89.00 €