Our thematics
Thèmes d'ouvrages proposés pas le Sureau
Cuisine par ingrédients
Cuisine par thème
Culture et régionalismes
Santé et bien-être
eBook : Petit traité du cognac
Françoise Barbin-Lécrevisse
Format : 0 x 0 cm
ISBN : 978-2-36402-208-9
9.99 €
ISBN : 978-2-36402-208-9
9.99 €
eBook : Petit traité du cognac
Françoise Barbin-Lécrevisse
Format : 0 x 0 cm
ISBN : 978-2-36402-209-6
9.99 €
ISBN : 978-2-36402-209-6
9.99 €
ePub : Légumes des terroirs
François Besancenot Daniel Vuillon
Nombre de pages : 264
Format : 0 x 0 cm
ISBN : 978-2-36402-206-5
13.99 €
Format : 0 x 0 cm
ISBN : 978-2-36402-206-5
13.99 €
ePub : Petit traité de la pizza
Valérie Gaudant Olivier Gaudant
Format : 0 x 0 cm
ISBN : 978-2-36402-193-8
11.99 €
ISBN : 978-2-36402-193-8
11.99 €
eBook : Petit traité de la pizza
Valérie Gaudant Olivier Gaudant
Format : 0 x 0 cm
ISBN : 978-2-36402-192-1
11.99 €
ISBN : 978-2-36402-192-1
11.99 €
eBook : Légumes des terroirs
François Besancenot Daniel Vuillon
Nombre de pages : 264
Format : 0 x 0 cm
ISBN : 978-2-36702-205-8
13.99 €
Format : 0 x 0 cm
ISBN : 978-2-36702-205-8
13.99 €
Petit traité du cognac
Françoise Barbin-Lécrevisse
Nombre de pages : 128
Format : 14 x 22 cm
ISBN : 978-2-36402-207-2
16.50 €
Format : 14 x 22 cm
ISBN : 978-2-36402-207-2
16.50 €
Cookies, how I love you... passionately
Whether they are meant for the finest gourmets or big eaters who scarf them down whole, cookie recipes come in an infinite variety to match tastes, humours, cultures and cooking styles in vogue. It would therefore be rather presumptuous to (...)
Nombre de pages : 64
Format : 14 x 22 cm cm
ISBN : 978-2-911328-18-3
10.00 €
Format : 14 x 22 cm cm
ISBN : 978-2-911328-18-3
10.00 €
Riz, je vous aime...
Olivier Gaudant Aude Mairey
Le riz est, avec le blé, la céréale la plus consommée au monde depuis l'aube de la civilisation. Il est bien sûr la base de l'alimentation en Asie du Sud-Est et dans une partie de l'Inde, mais il est aussi très utilisé dans le reste (...)
Nombre de pages : 72
Format : 14 x 22 cm
ISBN : 978-2-911328-49-7
10.00 €
Format : 14 x 22 cm
ISBN : 978-2-911328-49-7
10.00 €
Mushrooms, how I love you...
Béatrice Vigot-Lagandré
To be published on October 5th
Eaten and appreciated since antiquity, mushrooms are highly regarded in our gastronomic heritage. Whether cultivated or forest-grown mushrooms are associated with odours and flavours of the woods and walks in the (...)
Nombre de pages : 72
Format : 14 x 22 cm
ISBN : 978-2-911328-27-5
10.00 €
Format : 14 x 22 cm
ISBN : 978-2-911328-27-5
10.00 €
Little blue fish, I love you...
Mireille Gayet
Why devote a cook book exclusively to little fish?
Because they are easy to find in the marketplace, from the North
Sea to the Mediterranean, not too expensive, of course they are
tasty, doubly so for their savor but also because their omega-3 (...)
Nombre de pages : 72
ISBN : 978-2-911328-69-5
10.00 €
ISBN : 978-2-911328-69-5
10.00 €
The art of bath
Devoted to the discovery of the senses, The Art of baths proposes recipes for baths, accompanied by musical suggestions, which open a space for relaxation and pleasure; the book's key notions. From recipes made with flowers and plants, to (...)
Nombre de pages : 64
Format : 20 x 20 cm cm
ISBN : 978-2-911328-44-2
19.50 €
Format : 20 x 20 cm cm
ISBN : 978-2-911328-44-2
19.50 €
Fish, oh how I love you
Olivier Gaudant, Mireille Gayet Aude Mairey
Hake, haddock, ling, rocklings, what exactly are these filleted fish? Is the fish called Pollack in Brittany, the same as the one we find in Provence? The fish merchants vast array of salt water, fresh water, wild and farmed fish (...)
Nombre de pages : 72
Format : 14x22 cm
ISBN : 978-2-911328-10-7
10.00 €
Format : 14x22 cm
ISBN : 978-2-911328-10-7
10.00 €
Légumes des terroirs
François Besancenot Daniel Vuillon
Nombre de pages : 264
Format : 16 x 23 cm
ISBN : 978-2-36402-204-1
19.50 €
Format : 16 x 23 cm
ISBN : 978-2-36402-204-1
19.50 €
Fenouils, je vous aime...
Béatrice Vigot-Lagandré
Originaire et légume du Bassin méditerranéen par excellence, le fenouil apporte un véritable rayon de soleil sur nos tables. Vous hésitez encore à le cuisiner ? Ce livre est pour vous !
Apprécié dès l'Antiquité, léger, vitaminé, bourré (...)
Nombre de pages : 72
ISBN : 978-2-36402-037-5
10.00 €
ISBN : 978-2-36402-037-5
10.00 €
Apple and pears, how I love you...
Béatrice Vigot-Lagandré
You have all tasted baked apples and chocolate-covered pears, but have you ever tried slipping slivers of pear into a potato gratin or served a fish filet with fried apple quarters?
From first course to dessert, classical recipes turn salads (...)
Nombre de pages : 72
Format : 14 x 22 cm cm
ISBN : 978-2-911328-17-6
10.00 €
Format : 14 x 22 cm cm
ISBN : 978-2-911328-17-6
10.00 €
Mussels, how I love you... even without fries
Mireille Gayet
There are two ways of eating mussels: the "bistro" way, which entitles you to eat with your fingers, or the more formal and refined way, where the shells are removed beforehand. Both have their charm, which is what this book is all about. (...)
Nombre de pages : 72
Format : 14 x 22 cm
ISBN : 978-2-911328-15-2
10.00 €
Format : 14 x 22 cm
ISBN : 978-2-911328-15-2
10.00 €
Grand traité des miels
Isabelle Avisse
Nombre de pages : 344
Format : 19 x 27 cm
ISBN : 978-2-36402-111-2
34.50 €
Format : 19 x 27 cm
ISBN : 978-2-36402-111-2
34.50 €
Leeks, onions, how I love you
Béatrice Vigot-Lagandré
To be published on October 11th
Coming from the liliaceous family, onions and leeks are close cousins. They originated in Asia and were already eaten by both the Romans and the Greeks. Besides, Emperor Nero was nicknamed "leek eater" because (...)
Nombre de pages : 72
Format : 14 x 22 cm
ISBN : 978-2-911328-22-0
10.00 €
Format : 14 x 22 cm
ISBN : 978-2-911328-22-0
10.00 €
How to eat 5 Fruits and vegetables every day
Béatrice Vigot-Lagandré
Everyone knows this recommendation, and sees it pop up all over.
But how does one carry it out on a daily basis? Do fruit juice and
tomato sauce count as a portion? And besides, why should we eat 5
fruits and vegetables per day? What are the (...)
Nombre de pages : 96
Format : 17 x 24 cm cm
ISBN : 978-2-911328-56-5
10.00 €
Format : 17 x 24 cm cm
ISBN : 978-2-911328-56-5
10.00 €
Little treatise on Meatballs
Pierre-Brice Lebrun
With this Little Treatise on Meatballs, Pierre-Brice Lebrun brilliantly remedies the lack of meatball cookbooks: here is a book of history and of stories.
Remarkably documented, it combines gastronomical riches and humor. In all, there are no (...)
Nombre de pages : 128
Format : 14 x 22 cm cm
ISBN : 978-2-911328-45-9
17.00 €
Format : 14 x 22 cm cm
ISBN : 978-2-911328-45-9
17.00 €
Little treatise on whole wheat flour
Martine Agrech
Flour has undeniably played a major role in the history of humanity, through its most common use: bread, the very symbol of man's food. But from where did the first wheat seeds come? How did we know to grind them up? And how did we end up (...)
Nombre de pages : 112
Format : 14 x 22 cm cm
ISBN : 978-2-911328-38-1
14.50 €
Format : 14 x 22 cm cm
ISBN : 978-2-911328-38-1
14.50 €
Fenouil, je vous aime...
Béatrice Vigot-Lagandré
Nombre de pages : 72
ISBN : 978-2-36402-031-3
10.00 €
ISBN : 978-2-36402-031-3
10.00 €
Tofu, je vous aime...
Solvieg Darrigo-Dardinet Béatrice Vigot-Lagandré
Nombre de pages : 72
ISBN : 978-2-36402-017-7
10.00 €
ISBN : 978-2-36402-017-7
10.00 €
Agrumes, je vous aimes...
Béatrice Vigot-Lagandré
Nombre de pages : 72
ISBN : 978-2-36402-032-0
10.00 €
ISBN : 978-2-36402-032-0
10.00 €
Little treatise on sauces
Olivier Gaudant
Expressions that refer to sauces are so numerous that they
attest to just how important these are in the culinary art. Giving
dishes their final note, sauces are indeed the quintessence, but
their history cannot be summed up by a list of (...)
Nombre de pages : 112
ISBN : 978-2-911328-59-6
17.00 €
ISBN : 978-2-911328-59-6
17.00 €
Recettes Allergies sévères
Nelly Sabot-Patracone
Nombre de pages : 128
ISBN : 978-2-36402-013-9
12.90 €
ISBN : 978-2-36402-013-9
12.90 €
Little treatise on the omelette
Béatrice Vigot-Lagandré
Truly, a complete survey of the omelette
The Editions Sureau presents its new collection of cook books. The little treatises, which mean to have readers rediscover a food in all its forms: a dash of history, a few famous quotes, a smidgen (...)
Nombre de pages : 80
Format : 14 x 22cm cm
ISBN : 978-2-911328-47-3
10.00 €
Format : 14 x 22cm cm
ISBN : 978-2-911328-47-3
10.00 €
Salads, I Love You
Béatrice Vigot-Lagandré
Oak-leaf lettuce, escarole, rocket, garden lettuce or lamb's
lettuce – without forgetting iceberg – salads go all out to attract
us! Popular from time immemorial, they grow staggered
throughout the seasons and can therefore be served all year (...)
Nombre de pages : 72
ISBN : 978-2-911328-63-3
10.00 €
ISBN : 978-2-911328-63-3
10.00 €
Petit traité du poivre
Sylvie Jobbin-Le Moal
Nombre de pages : 160
Format : 14 x 22 cm
ISBN : 978-2-36402-160-0
14.90 €
Format : 14 x 22 cm
ISBN : 978-2-36402-160-0
14.90 €
Grand traité des fleurs comestibles
Mireille Gayet
Nombre de pages : 304
Format : 19 x 27 cm
ISBN : 978-2-36402-147-1
34.50 €
Format : 19 x 27 cm
ISBN : 978-2-36402-147-1
34.50 €
L'art de couper le fromage
Marco Parenti
Nombre de pages : 80
Format : 14 x 22 cm
ISBN : 978-2-36402-124-2
12.00 €
Format : 14 x 22 cm
ISBN : 978-2-36402-124-2
12.00 €
Petit traité de la choucroute
Martin Fache Pierre-Brice Lebrun
Nombre de pages : 160
Format : 14 x 22 cm
ISBN : 978-2-36402-200-3
14.90 €
Format : 14 x 22 cm
ISBN : 978-2-36402-200-3
14.90 €
Petit traité de la confiture
Mireille Gayet
Nombre de pages : 128
Format : 14 x 22 cm
ISBN : 978-2-36402-152-5
14.50 €
Format : 14 x 22 cm
ISBN : 978-2-36402-152-5
14.50 €
Courgettes, I love you... in 83 ways
Béatrice Vigot-Lagandré
Does the courgette really deserve its reputation of being dull and uninteresting? Courgettes, I love you
passionately gives proof to the contrary! From appetizers to dessert, Beatrice Vigot-Lagandre serves us more than 80 recipes, proving (...)
Nombre de pages : 72
Format : 14/22 cm
ISBN : 978-2-911328-51-0
12.00 €
Format : 14/22 cm
ISBN : 978-2-911328-51-0
12.00 €
Petit traité du camembert
Pierre-Brice Lebrun
Nombre de pages : 112
Format : 14 x 22 cm
ISBN : 978-2-36402-139-6
14.50 €
Format : 14 x 22 cm
ISBN : 978-2-36402-139-6
14.50 €