par ingrédients
La cuisine : par ingrédients
15
Oct
Petit traité du raisin
Patricia Rolland
Nombre de pages : 160
Format : 14 x 22 cm
ISBN : 978-2-36402-213-3
Paraitra le 10/15/24
Dispo en souscription
10.00 €
Format : 14 x 22 cm
ISBN : 978-2-36402-213-3
Paraitra le 10/15/24
Dispo en souscription
10.00 €
Petit traité du cognac
Françoise Barbin-Lécrevisse
Nombre de pages : 128
Format : 14 x 22 cm
ISBN : 978-2-36402-207-2
16.50 €
Format : 14 x 22 cm
ISBN : 978-2-36402-207-2
16.50 €
Riz, je vous aime...
Olivier Gaudant Aude Mairey
Le riz est, avec le blé, la céréale la plus consommée au monde depuis l'aube de la civilisation. Il est bien sûr la base de l'alimentation en Asie du Sud-Est et dans une partie de l'Inde, mais il est aussi très utilisé dans le reste (...)
Nombre de pages : 72
Format : 14 x 22 cm
ISBN : 978-2-911328-49-7
10.00 €
Format : 14 x 22 cm
ISBN : 978-2-911328-49-7
10.00 €
Mushrooms, how I love you...
Béatrice Vigot-Lagandré
To be published on October 5th
Eaten and appreciated since antiquity, mushrooms are highly regarded in our gastronomic heritage. Whether cultivated or forest-grown mushrooms are associated with odours and flavours of the woods and walks in the (...)
Nombre de pages : 72
Format : 14 x 22 cm
ISBN : 978-2-911328-27-5
10.00 €
Format : 14 x 22 cm
ISBN : 978-2-911328-27-5
10.00 €
Little blue fish, I love you...
Mireille Gayet
Why devote a cook book exclusively to little fish?
Because they are easy to find in the marketplace, from the North
Sea to the Mediterranean, not too expensive, of course they are
tasty, doubly so for their savor but also because their omega-3 (...)
Nombre de pages : 72
ISBN : 978-2-911328-69-5
10.00 €
ISBN : 978-2-911328-69-5
10.00 €
Fish, oh how I love you
Olivier Gaudant, Mireille Gayet Aude Mairey
Hake, haddock, ling, rocklings, what exactly are these filleted fish? Is the fish called Pollack in Brittany, the same as the one we find in Provence? The fish merchants vast array of salt water, fresh water, wild and farmed fish (...)
Nombre de pages : 72
Format : 14x22 cm
ISBN : 978-2-911328-10-7
10.00 €
Format : 14x22 cm
ISBN : 978-2-911328-10-7
10.00 €
Fenouils, je vous aime...
Béatrice Vigot-Lagandré
Originaire et légume du Bassin méditerranéen par excellence, le fenouil apporte un véritable rayon de soleil sur nos tables. Vous hésitez encore à le cuisiner ? Ce livre est pour vous !
Apprécié dès l'Antiquité, léger, vitaminé, bourré (...)
Nombre de pages : 72
ISBN : 978-2-36402-037-5
10.00 €
ISBN : 978-2-36402-037-5
10.00 €
Apple and pears, how I love you...
Béatrice Vigot-Lagandré
You have all tasted baked apples and chocolate-covered pears, but have you ever tried slipping slivers of pear into a potato gratin or served a fish filet with fried apple quarters?
From first course to dessert, classical recipes turn salads (...)
Nombre de pages : 72
Format : 14 x 22 cm cm
ISBN : 978-2-911328-17-6
10.00 €
Format : 14 x 22 cm cm
ISBN : 978-2-911328-17-6
10.00 €
Mussels, how I love you... even without fries
Mireille Gayet
There are two ways of eating mussels: the "bistro" way, which entitles you to eat with your fingers, or the more formal and refined way, where the shells are removed beforehand. Both have their charm, which is what this book is all about. (...)
Nombre de pages : 72
Format : 14 x 22 cm
ISBN : 978-2-911328-15-2
10.00 €
Format : 14 x 22 cm
ISBN : 978-2-911328-15-2
10.00 €
Grand traité des miels
Isabelle Avisse
Nombre de pages : 344
Format : 19 x 27 cm
ISBN : 978-2-36402-111-2
34.50 €
Format : 19 x 27 cm
ISBN : 978-2-36402-111-2
34.50 €
Leeks, onions, how I love you
Béatrice Vigot-Lagandré
To be published on October 11th
Coming from the liliaceous family, onions and leeks are close cousins. They originated in Asia and were already eaten by both the Romans and the Greeks. Besides, Emperor Nero was nicknamed "leek eater" because (...)
Nombre de pages : 72
Format : 14 x 22 cm
ISBN : 978-2-911328-22-0
10.00 €
Format : 14 x 22 cm
ISBN : 978-2-911328-22-0
10.00 €
Little treatise on Meatballs
Pierre-Brice Lebrun
With this Little Treatise on Meatballs, Pierre-Brice Lebrun brilliantly remedies the lack of meatball cookbooks: here is a book of history and of stories.
Remarkably documented, it combines gastronomical riches and humor. In all, there are no (...)
Nombre de pages : 128
Format : 14 x 22 cm cm
ISBN : 978-2-911328-45-9
17.00 €
Format : 14 x 22 cm cm
ISBN : 978-2-911328-45-9
17.00 €
Fenouil, je vous aime...
Béatrice Vigot-Lagandré
Nombre de pages : 72
ISBN : 978-2-36402-031-3
10.00 €
ISBN : 978-2-36402-031-3
10.00 €
Tofu, je vous aime...
Solvieg Darrigo-Dardinet Béatrice Vigot-Lagandré
Nombre de pages : 72
ISBN : 978-2-36402-017-7
10.00 €
ISBN : 978-2-36402-017-7
10.00 €
Agrumes, je vous aimes...
Béatrice Vigot-Lagandré
Nombre de pages : 72
ISBN : 978-2-36402-032-0
10.00 €
ISBN : 978-2-36402-032-0
10.00 €
Little treatise on the omelette
Béatrice Vigot-Lagandré
Truly, a complete survey of the omelette
The Editions Sureau presents its new collection of cook books. The little treatises, which mean to have readers rediscover a food in all its forms: a dash of history, a few famous quotes, a smidgen (...)
Nombre de pages : 80
Format : 14 x 22cm cm
ISBN : 978-2-911328-47-3
10.00 €
Format : 14 x 22cm cm
ISBN : 978-2-911328-47-3
10.00 €
Salads, I Love You
Béatrice Vigot-Lagandré
Oak-leaf lettuce, escarole, rocket, garden lettuce or lamb's
lettuce – without forgetting iceberg – salads go all out to attract
us! Popular from time immemorial, they grow staggered
throughout the seasons and can therefore be served all year (...)
Nombre de pages : 72
ISBN : 978-2-911328-63-3
10.00 €
ISBN : 978-2-911328-63-3
10.00 €
Petit traité du poivre
Sylvie Jobbin-Le Moal
Nombre de pages : 160
Format : 14 x 22 cm
ISBN : 978-2-36402-160-0
14.90 €
Format : 14 x 22 cm
ISBN : 978-2-36402-160-0
14.90 €
L'art de couper le fromage
Marco Parenti
Nombre de pages : 80
Format : 14 x 22 cm
ISBN : 978-2-36402-124-2
12.00 €
Format : 14 x 22 cm
ISBN : 978-2-36402-124-2
12.00 €
Courgettes, I love you... in 83 ways
Béatrice Vigot-Lagandré
Does the courgette really deserve its reputation of being dull and uninteresting? Courgettes, I love you
passionately gives proof to the contrary! From appetizers to dessert, Beatrice Vigot-Lagandre serves us more than 80 recipes, proving (...)
Nombre de pages : 72
Format : 14/22 cm
ISBN : 978-2-911328-51-0
12.00 €
Format : 14/22 cm
ISBN : 978-2-911328-51-0
12.00 €
Petit traité du camembert
Pierre-Brice Lebrun
Nombre de pages : 112
Format : 14 x 22 cm
ISBN : 978-2-36402-139-6
14.50 €
Format : 14 x 22 cm
ISBN : 978-2-36402-139-6
14.50 €
Traité des céréales
Mireille Gayet
Nombre de pages : 344
Format : 19 x 27 cm
ISBN : 978-2-36402-135-8
34.50 €
Format : 19 x 27 cm
ISBN : 978-2-36402-135-8
34.50 €
Petit traité du canard
Bruno Bertheuil
Nombre de pages : 96
Format : 14 x 22 cm
ISBN : 978-2-36402-197-6
12.00 €
Format : 14 x 22 cm
ISBN : 978-2-36402-197-6
12.00 €
ePub : Petit traité du camembert
Pierre-Brice Lebrun
Format : 0 x 0 cm
ISBN : 978-2-36402-141-9
9.99 €
ISBN : 978-2-36402-141-9
9.99 €
Little Treatise on Olive Oil
Martine Agrech
The olive tree made its appearance in the Marseilles area about
600 years B.C., only to quickly become the symbol of an entire
civilization.
How has the olive tree evolved from its implantation in the
Mediterranean countries to today?
What are (...)
Nombre de pages : 112
ISBN : 978-2-911328-67-1
17.00 €
ISBN : 978-2-911328-67-1
17.00 €
Petit traité du pois chiche
Pierre-Brice Lebrun
Nombre de pages : 160
ISBN : 978-2-911328-66-4
19.50 €
ISBN : 978-2-911328-66-4
19.50 €
Petit traité du pois chiche
Pierre-Brice Lebrun
Il vient de loin et il va au petit matin quitter ce monde.
Il le sait : il ne lui reste qu'une nuit avant d'être ensaché.
Il va la consacrer à raconter aux jeunes générations (de pois chiches) le périple accompli par leurs ancêtres, (...)
Nombre de pages : 360
ISBN : 978-2-36402-015-3
25.00 €
ISBN : 978-2-36402-015-3
25.00 €
ePub : Petit traité de l'huile d'olive
Martine Agrech
Format : 0 x 0 cm
ISBN : 978-2-36402-083-2
10.99 €
ISBN : 978-2-36402-083-2
10.99 €
Aubergines, je vous aime…
Béatrice Vigot-Lagandré
Nombre de pages : 72
Format : 14 x 22 cm
ISBN : 978-2-36402-166-2
10.00 €
Format : 14 x 22 cm
ISBN : 978-2-36402-166-2
10.00 €
Cabbages, how I love you...
Béatrice Vigot-Lagandré
Do you think that cabbage is a bit outdated, and takes too long to cook? Do you have bad memories of cauliflower cooking odours? Then dive into this book!
To reconcile you with the cabbage family, whether raw in salads, roasted or (...)
Nombre de pages : 72
Format : 14 x 22 cm
ISBN : 978-2-911328-16-9
10.00 €
Format : 14 x 22 cm
ISBN : 978-2-911328-16-9
10.00 €
Soups, I Love You...
Olivier Gaudant Aude Mairey
Soups make up one of the oldest dishes in the world. What is
simpler than cooking vegetables, herbs, meat and fish in a liquid?
After having received the cold-shoulder treatment for several
years, they are popular again and have been so for the (...)
Nombre de pages : 72
ISBN : 978-2-911328-62-6
10.00 €
ISBN : 978-2-911328-62-6
10.00 €
Petit traité du pâté
Marie-France Bertaud
Nombre de pages : 128
Format : 14 x 22 cm
ISBN : 978-2-36402-182-2
14.50 €
Format : 14 x 22 cm
ISBN : 978-2-36402-182-2
14.50 €
ePub: Tomates, je vous aime...
Valérie Gaudant, Nathalie Gaudant Mireille Gayet
Format : 0 x 0 cm
ISBN : 978-2-36402-078-8
5.99 €
ISBN : 978-2-36402-078-8
5.99 €
ePub : Epinards, je vous aime...
Béatrice Vigot-Lagandré
Format : 0 x 0 cm
ISBN : 978-2-36402-127-3
5.99 €
ISBN : 978-2-36402-127-3
5.99 €
Ebook : Epinards, je vous aime...
Béatrice Vigot-Lagandré
Nombre de pages : 72
Format : 0 x 0 cm
ISBN : 978-2-36402-038-2
5.99 €
Format : 0 x 0 cm
ISBN : 978-2-36402-038-2
5.99 €
ePub : Œufs, je vous aime
Béatrice Vigot-Lagandré
Nombre de pages : 72
Format : 0 x 0 cm
ISBN : 978-2-36402-123-5
5.99 €
Format : 0 x 0 cm
ISBN : 978-2-36402-123-5
5.99 €